UNIFLEX töltőberendezés

A töltőberendezéssel tetszőleges űrtartalmú üveg, flakon, pohár, vödör, vagy bag in box zsák tölthető meg, szivattyú-fordulatarányos adagolással, mérőelem nélkül.

Leírás

A berendezés egy-, vagy két pneumatikus töltőszeleppel a FLEXIMP termékszivattyú segítségével tetszőleges űrtartalmú üvegeket vagy flakonokat, poharakat, vödröket, bag in box zsákokat tölt meg folyadék, vagy viszkózus, de szivattyúzható termékekkel gumirotorja révén igen kíméletesen.

A töltőberendezéssel tölthető homogén híg, vagy pépes élelmiszerek:  pl.: ivótej,kávé, ivóvíz, gyümölcslé, tea,  joghurt, tojáslé stb.

A kétszelepes alternatívan vezérelt kivitel folyamatos üzemet tesz lehetővé, ami lényegesen emeli az adagolási pontosságot és a teljesítményt. A töltőgép a termékeket szivattyú-fordulatarányosan adagolja mérőelem nélkül. Egyaránt adagolhatók vele élelmiszerek és növényi-, vagy akár ásványolajok is.

Az adagolási teljesítmény 300-1400 L/óra között szabályozható, termék és munkaszervezéstől függően.

Saválló acélból készült, a szivattyúval egybeépített vezérlőszekrényből áll. Vezérlése PLC kétsoros alfanumerikus kijelzéssel. A vezérlőprogram több mennyiség kiválasztásával indítható és a program lefutásától függetlenül bármikor leállítható. A vezérlőszekrénnyel egybeépített saválló acélból készült állítható magasságú rácsasztalon akár 2 db 10 L-es vödör is elfér. Kétkerekes változatát könnyen mozgatja a kezelő az üzemen belül.

A szivattyú teljesítménye fokozatmentesen állítható a termék igényének megfelelően. A berendezés többfúvókás és darabos gyümölcs adagolására alkalmas adagoló fejekkel egyaránt szállítható.

Az UNIFLEX töltőberendezés az alábbi kivitelekben rendelhető:

  • 1 db többfúvókás pneumatika nélküli töltőfejjel
  • 1 db pneumatikus univerzális töltőfejjel
  • 2 db pneumatikus univerzális töltőfejjel

Az UNIFLEX töltőberendezés műszaki adatai:

Energiaigény: 0.75 kw, 230V 50Hz
Sűrített levegő: 50L/perc, 6 bár
Méretek: Hosszúság: 600 mm
(változattól függő) Szélesség: 400 mm
Magasság: 1000 mm
Súly: 50 kg