A német Szövetségi Táplálkozás- és Élelmiszer Kutatóintézet (Kiel, Németország) tejtechnológiai és kémiai intézete típusvizsgálta a lemezes tejpasztőr duplaszelepes pneumatikus átkapcsoló berendezését.

Vizsgadokumentumok:

- Élelmiszer jogi nyilatkozat a tömítési anyagról GUR x 132
- Vizsgálati jegyzőkönyv: Tisztítási próba
- Vizsgálati jegyzőkönyv: Tartóssági kapcsolási teszt
- Vizsgálati jegyzőkönyv: Tisztítási próba
- Átkapcsoló szelep műszaki rajza

Összefoglaló értékelés:

A német Szövetségi Táplálkozás- és Élelmiszer Kutatóintézet tejtechnológiai és kémiai intézete típusvizsgálta a Zootechnika Kft által előállított ZTLU 15-25 típusú Leckage-szelepet (Pasteurvent) ,hogy alkalmas-e mint átkapcsoló szelep a tejpasztőr berendezésekre alkalmazva.

A műszaki dokumentumok kiértékelései, valamint a kísérleti laborban történt vizsgálatok kimutatták, hogy az átkapcsoló szelep a Tejrendelet tejhevítő berendezések mérő-, szabályozási-, ellenőrzési- és biztonsági berendezésekre vonatkozó irányelveinek megfelel.

A hivatalos engedélyezés eredményeként a KI-S 5/04 engedélyszámot adtunk ki.

A kiel-i szövetségi tejkutatási intézmény (BAfM) egy a tizenegy kutatóintézet közül, amelyek a Fogyasztóvédelmi, Táplálkozási és Mezőgazdasági Szövetségi Minisztériumhoz tartoznak. A BAfM megbízása a minőség, a feldolgozás és a forgalmazás tudományos alapjainak kidolgozására szólt, valamint az egészséges táplálkozáshoz szükséges termékfeldolgozás feltételeinek megteremtésére vonatkozott.

A fogyasztóvédelem átszervezése során a kutatási szövetség négy intézményét 2004-ben összevonták egy közös kutató intézménnyé, amely 2008 óta Max Rubner-Intézet-ként működik.